MAGYARORSZÁGI RAJI BUDO ISKOLA - RYU AIKIDO JODO IAIDO Tenjinchi Dojo - Budapest

Pascal Krieger 1945. április 9.-én született La Tour-de-Peilz-ben, amely a svájci Vaud kantonban található.

1960-ban, miután elvégezte iskolai tanulmányait a St-Maurice-i Fehér Atyáknál, tipográfus-szerkesztőnek tanul. Ebben az időszakban találkozik először a Budoval.

1963-ban kezdi el a Judo gyakorlását. 1966-ban, Genfben telepszik le. 1968-ban kapja meg az első dant. Még ugyanebben az évben tengeri úton Japánba indul. Az edzést a Kodokan-ban, és a Meiji Egyetemen folytatja.

1969-ben ismerkedik meg Donn F. Draeger Senseijel, aki bemutatja Shimizu Takaji nagymesternek. Ekkor kapja az első Jodo leckét. Kevéssel később találkozik Kuroda Ichitaro Senseijel, akinél az Iaido és Shodo (kalligráfia) tanulmányait kezdi meg.

1971-ben visszatér Svájcba egy rövid időre, ekkor 2. danos Judo-ból, 1. danos Jodo-ból, 1. danos Iaido-ból és 1. danos Shodo-ból. Miután elindította egy Jodo és Iaido csoport munkáját Genfben, Chicagóba utazik, hogy Draeger Senseit segítse egy harcművészeti magazin létrehozásában.

1972-ben Hong Kongba utazik, hogy Draeger Senseit tovább segítse "Martial Arts International” cím alatt kiadásra kerülő magazinnak a népszerűsítésében. Azonban az olajválság lehetetlenné teszi ezt a vállalkozást, és P. Krieger visszatér Japánba, hogy folytassa a Budo tanulmányozását.

1976-ban visszatér Genfbe, immár 3. dannal Judo-ból, 3. dannal és Oku-iri-ként Jodoból és 3. dannal Iaido-ból.

1977-ben megalapítja a Svájci Jodo szövetséget, valamint a Svájci Iaido szövetséget.

1978-ban találkozik Malcolm Tiki Shewan-nal, akinek a hatására tovább mélyíti Iaido és Kenjutsu gyakorlását.

1979-ben megalapítja az Európai Jodo szövetséget. Ugyanebben az évben Draeger Sensei mellett segédkezik az első International Jodo Jamboree-n Malajziában.

1980-ban ő kezdeményezi Otake Risuke nagymester meghívását Európába, aki a Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu iskolát képviseli, Donn Draeger-rel és Kaminoda Tsunemori-val, akik a Shindo Muso Ryu iskolát képviselik. Ez az esemény meghatározó volt a Jodo európai elterjedésének szempontjából.

1982-ben ismét Malajziában tanít, a második International Jodo Jamboree alkalmával.

1984-ben megkapja a 4. dant Jodo-ból.

1985-ben ismét Japánba utazik, hogy a Kusarigamajutsu gyakorlását tanulmányozza Kaminoda Tsunemori mellett. Részt vesz a 3. International Jodo Jamboree-n Malajziában.

1987-ben megkapja a Shomokuroku-t Jodo-ból. A következő évben megszervezi a 4. International Jodo Jamboree-t Svájcban.

1989-ben adja ki kétnyelvű (angol-francia) könyvét a Shindo Muso Ryu Jodo-ról Jodo, la voie du bâton/The Way of the Stick” (Jodo, a bot útja) címmel.

1991-ben az 5. International Jodo Jamboree-n tanít Malajziában. A 6. International Jodo Jamboree során, Hawaiion találkozik Nishioka Tsuneo-val, akivel folytatja a Jodo tanulmányozását. Ekkor kapja meg a Gomokuruku-t.

1995-ben meghívja Nishioka Senseit Európába, többek között Genfbe.

1996-ban megkapja a 10. dant Shodo-ból.

1997 tavaszán Nishioka Senseitől személyesen veheti át a Menkyo Kaiden-t Shinto Muso Ryu Jodo-ból. Ugyanebben az évben a 7. International Jodo Jamboree-n tanít Ausztráliában.

Shimizu Takaji Sensei kérésére, amelyet halála előtt intézett hozzá 1978-ban, ő felel a Shindo Muso Ryu Jodo fejlődéséért Európában.

A Shun Do Kwan Dojó-ban, Judo-t, Jodo-t, Iaido-t, Kenjutsu-t és Shodó-t oktat.

A következő email címen lehet őt elérni: krieger@iso.ch

Tenjinchi Dojo
Tenjinchi
EBR International
Aikido
Jodo
Iaido
Judo Newaza
Gyerekcsoport
Órarend
Tanárok
Hírek / Események
Fotók / Videók
Olvasnivaló
Linkek

levelezés

english version